[upd] Meisje lijkt bij brand in rook te zijn opgegaan

Rob (R@b)
Bij een brand op de eerste verdieping van een bedrijfspand aan de Deurningerstraat in Enschede blijkt een potentieel slachtoffer zondagochtend vroeg op mysterieuze wijze te zijn verdwenen. Getuigen die om 00:30 de brand ontdekten zagen een meisje voor het raam staan dat om hulp riep. Door hevige rookontwikkeling was het voor hen echter niet mogelijk om het pand binnen te komen.

Politie en brandweer waren snel ter plekke en de brandweer baande zich een weg naar binnen. Maar nergens in het pand werd iemand aangetroffen. Het meisje lijkt letterlijk en figuurlijk in rook te zijn opgegaan.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de merkwaardige zaak. Een foto van het uitgebrande pand staat hier.

Update 15:00
De politie vermoedt nu dat het meisje bij een aantal inbrekers hoorde die bezig waren met een inbraak in het bedrijfspand, en de brand hebben gesticht om sporen uit te wissen.

Mogelijk greep de brand te snel om zich heen waardoor bij het meisje paniek uitbrak. Op de één of andere manier moet het mysterieuze meisje toch nog ontsnapt zijn.

Er zijn sporen gevonden maar die zijn niet erg bruikbaar. Vooralsnog staan zowel de politie als de eigenaar van het pand nog voor een raadsel.