Vechtpartijen op vergadering TCA-chauffeurs

Jeroen (steenz)
Icoon Binnenlands nieuws Tijdens een vergadering van Taxi Centrale Amsterdam (TCA) zijn gisteravond tientallen taxichauffeurs twee keer met elkaar slaags geraakt. De taxichauffeurs waren bijeen gekomen om acties tegen hun directie te bespreken, maar uiteindelijk moest de politie het pand ontruimen. Over de aanleiding van de vechtpartijen heerst nog onduidelijkheid omdat niemand wil praten. Er zijn dan ook geen aanhoudingen verricht.

De ongeveer honderd bij elkaar gekomen taxichauffeurs kwamen in partycentrum Het Zonnehuis bij elkaar om het vertrouwen in hun directie op te zeggen. Tijdens de vergadering moesten acties besproken worden. Het ging echter al snel fout toen ongeveer tien taxichauffeurs slaags raakten.

De situatie was voor de medewerkers van het partycentrum dermate bedreigend dat ze zichzelf opsloten en de politie belden. Die kon de vechtersbazen uit elkaar houden, waarop de vergadering weer werd voortgezet. Een uur later ontstond er echter weer een vechtpartij tussen zo'n dertig chauffeurs, waarna de politie besloot het pand te ontruimen.