Michiel Smit doet afstand van lonsdale.nl

Gertjan (Kozzmic)
Michiel Smit, voorman van de politieke partij Nieuw Rechts, heeft het eigendomsrecht van de domeinnaam Lonsdale.nl vandaag overgedragen aan kledingimporteur BrandFusion B.V. De Rotterdamse politicus deed dat onder druk van een dreigende juridische procedure. Smit had de domeinnaam enkele jaren geleden geregistreerd.

Het is niet helemaal duidelijk waarom de radicaal-rechtse politicus de naam geregistreerd had. De partij van Smit heeft op haar website een Lonsdale-dossier, waar niet zo zeer het kledingmerk als wel de rechtse jongeren die zich met het merk associëren centraal staan. Woordvoerder R. Krijger van BrandFusion B.V., verantwoordelijk voor de import van Lonsdale in Nederland, heeft herhaaldelijk laten weten niet blij te zijn met het negatieve imago van het merk. Door recente incidenten met zogenoemde 'Lonsdale-jongeren' in Uden en Venray is de associatie met rechts-extremisme nog eens versterkt.

De importeur voert al enige tijd campagne met de leus 'Lonsdale loves all colours'. Op een speciale website is informatie te vinden over de campagne, die tegenwicht moet bieden aan het bedenkelijke imago. In Michiel Smit vindt het merk wellicht toch nog een medestander. Smit toog vandaag voor een werkbezoek naar Uden, waar hij pleitte tegen een dreigend verbod van Lonsdale-kleding. De partij, die aankondigde in Uden actie te willen voeren voor de belangen van Nederlandse jongeren, vindt het belachelijk dat naar aanleiding van een daad van een enkeling hele groepen worden aangepakt.

Lonsdale loves all colours