'De paus had een maîtresse'

Peter (The_Duce)
static had ons via de nieuws-submit te melden:

Enkele dagen na het overlijden van de paus komen de eerste geruchten al op gang over een vermeende maîtresse. Zo beweert de Duitse krant B.Z. dat de paus tot aan zijn dood een relatie had met zijn jeugdliefde Halina Kwiatkowska. Vanaf zijn dertiende had de Karol Wojtyla, de Poolse naam van de paus Johannes Paulus, een relatie met Halina. Aan hun relatie kwam een einde nadat hij op de universiteit besloot priester te worden.

Halina en Karol deelden beiden hun passie voor toneel en de eerste vlam sloeg dan ook over in het theater toen Halina en Karol samen de hoofdrol kregen in een toneelstuk. Halina herinnert zich ook nu nog ieder detail van hun relatie die jaren duurde. "Ik was twaalf toen ik Karol voor het eerst zag bij het voetballen. Hij stond in het doel: groot, met brede schouders, knap, haren tot op de schouders. wij noemden hem Lolek."

Nu Karol gestorven is als paus Johannes Paulus is de inmiddels 83-jarige Halina ingestort, maar desondanks zegt ze vanuit haar ziekenhuisbed tegen een verslaggever van de Duitse krant B.Z.: "De paus en ik, wij kenden elkaar 71 jaar. We speelden toneel, het liefst liefdesparen!"

Halina trouwde als beroemd actrice met een acteur. Hun eerste kind werd gedoopt door de jonge priester Wojtyla. Volgens de krant bleven de twee na de pausverkiezing elkaar nog in het geheim zien. Over de geruchten dat zij meer had met de paus dan een platonische liefde, wil Halina niets kwijt.

Vriendin van de paus
Halina Kwiatkowska