Amerikanen vaak te moe voor seks

Bart (veekeend)
iamredleader had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Steeds meer Amerikanen zijn vaak zo moe, dat een stevige vrijpartij er voor hen niet meer in zit. Ook problemen binnen het huwelijk en op het werk komen door oververmoeidheid meer en meer voor, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek.

75 procent van de 1.500 ondervraagden gaf aan regelmatig problemen te hebben met slapen, zoals 's nachts frequent wakker worden en snurken. Slechts de helft van de respondenten zegt meestal een goede nachtrust te hebben gehad.

Een kwart van de respondenten met een relatie of huwelijk zegt dat hun seksleven er op achteruit is gegaan vanwege oververmoeidheid. Gemiddeld slaapt de Amerikaan per dag 6,9 uur, terwijl zeven tot negen uur is aanbevolen.

Opvallend is dat 77 procent van de ondervraagden aangaf dat hun partner één van de oorzaken is dat ze slecht slapen. Vaak wordt snurken genoemd als slaapverstoorder. Het gebeurt dijkwijls dat partners daardoor op aparte kamers slapen, wat desastreuze gevolgen voor hun relatie heeft. Bij eenderde is dat het geval.