BBC boos op Nederlandse site

Bart (veekeend)
Icoon Media nieuws De Britse omroep BBC heeft een Nederlandse site gesommeerd om te stoppen met de doorgifte van haar teletekstpagina's. De website Ceefax laat wel alle beschikbare teletekstpagina's zien, terwijl de BBC buiten het Verenigd Koninkrijk een sterk gereduceerd aanbod doorgeeft.

De eigenaar van de site, Hendrik Noorderhaven, consultant en voormalig kandidaat voor het Europees Parlement, peinst er niet over om zijn site van het web te halen. "Ik geef de teletekstpagina's één op één door en verdien er geen cent aan." Nagenoeg alle informatie op de site komt overeen met die van de officiële BBC-nieuwssite.

De site kan sinds december door iedereen worden bezocht. Dagelijks maken 15.000 bezoekers van de diensten gebruik. Noorderhaven heeft zijn initiatief direct gemeld aan de BBC. "Maar van hen moest ik de website direct sluiten. De BBC beroept zich op het auteursrecht." Hij vermoedt nu dat de omroep juridische stappen voorbereidt, maar laat tot die tijd zijn site gewoon online staan.