Man wilde Michael Schiavo laten vermoorden

Gertjan (Kozzmic)
Icoon Buitenlands nieuwsIn de Amerikaanse staat North Carolina is een man aangehouden die verdacht wordt van uitlokking van moord op Michael Schiavo, de echtgenoot van de comapatiënte die op last van de rechter ruim een week geleden van haar voedingssonde werd losgekoppeld.

De verdachte zou in e-mails aan nieuwsorganisaties 250.000 dollar hebben uitgeloofd voor de persoon die Schiavo wilde ombrengen. Daarnaast had hij een prijs van 50.000 dollar op het hoofd van rechter George Greer gezet, die oordeelde dat de sonde moest worden verwijderd. Verdachte Richard Alan Meywes werd vrijdag aangehouden in zijn woning in Fairview. In afwachting van zijn voorgeleiding is hij vastgezet.

De kwestie Terri Schiavo houdt momenteel Amerika in zijn greep. Echtgenoot Michael Schiavo, die zijn vrouw wil laten sterven, staat lijnrecht tegenover de ouders van Terri, die verwachten dat zij ooit weer uit haar coma kan komen. De ouders kregen onder meer steun van gouverneur Jeb Bush van Florida en president George Bush. Desondanks oordeelden verschillende rechters dat de voedingssonde niet hoeft worden teruggeplaatst. Verwacht wordt dat Terri Schiavo elk moment kan sterven.

Protest tegen het laten sterven van Terri Schiavo
Activisten protesteren tegen het laten sterven van Terri Schiavo