Verdachte rechtbankdrama Atlanta aangehouden

Jeroen (steenz)
Icoon Buitenlands nieuws De vermoedelijke dader van het drama in een rechtbank in het Amerikaanse Atlanta is vandaag aangehouden. Dat heeft de politie zaterdag gemeld. De man schoot vrijdag drie mensen dood, waaronder een rechter. Diverse andere mensen raakten gewond. Direct na de schietpartij startte de politie een grootschalige klopjacht, waarbij honderden agenten betrokken waren.

De 33-jarige man moest voorkomen voor verkrachting en ontvoering. Tijdens de rechtszaak pakte hij het pistool van de plaatsvervangende sheriff af, en begon daarmee te schieten. Daarbij kwamen de rechter, een griffier en een agent om het leven en raakten enkele anderen gewond.

Na de schietpartij ging de man er vandoor. Het lukte hem om de uitgang van het gebouw, acht verdiepingen lager, te bereiken. Daar stal hij een auto en ging er vandoor. De politie sloot direct het gebied af, en ontruimde enkele scholen uit angst voor een gijzeling.

Hij zou uiteindelijk zijn opgepakt kort nadat hij een aantal mensen in een appartement had gegijzeld. Mogelijk heeft de man nog een vierde moord op zijn geweten. De politie onderzoekt namelijk momenteel of hij ook betrokken was bij de moord op een douanebeambte tijdens zijn vluchtpoging.