Tekst in de lucht moet huwelijk redden

ChrisJX
"Je moet er wat over hebben om je huwelijk te redden", moet Robert Wennekes uit Kerk-Avezaath gedacht hebben. Daarom liet de man gisteren boven Tiel en omstreken vier vliegtuigen rondvliegen die achter hun staarten een liefdesboodschap hadden hangen voor Roberts vrouw Annelies. Het paar staat op het punt van scheiden.

De tekst achter de vliegtuigen luidde: "Lieve Annelies. Weet dat ik altijd trouw ben geweest en dat ik heel veel van je hou. Liefs, Robert Wennekes." Een noodsprong van Robert, om de op hande zijnde scheiding af te wenden.


"Mijn vrouw verdacht me ervan een vriendin te hebben. Ik kan helaas het tegendeel niet bewijzen. Er restte toen nog maar één optie: heel publiekelijk maken dat ik mijn vrouw altijd trouw ben gebleven. Stel dat ik een vriendin zou hebben gehad, dan zou die nu allerlei acties ondernemen om zich te laten horen. Dat zou toch een keertje uitkomen."

Annelies weet een uur na het zien van de boodschap nog niet of alles weer goed gaat komen. Ze geeft aan in ieder geval aan het huwelijk te willen gaan werken. "Maar zonder deze actie was ik er niet voor gegaan, dus ja: het heeft zeker effect gehad."