Bedrijven doneren 3 miljoen aan Star Trek reddingsactie

Jeroen (steenz)
Sorcerer had ons via de nieuws-submit geheel herschreven (!) te melden:

Icoon Showbiz nieuws Drie gulle 'anonieme weldoeners' hebben samen 3 miljoen dollar gedoneerd aan TrekUnited, de organisatie die is opgericht om de serie Star Trek Enterprise te redden.

Star Trek Enterprise, dat nu aan z'n vierde seizoen bezig is, is de nieuwste re´ncarnatie van Star Trek. Star Trek was in zijn eerste vorm in 1966 voor het eerst op de buis te zien. Enterprise speelt zich af in de tijdperiode vˇˇr de andere series. Kijkcijfers van de serie vielen echter tegen waarop UPN, de televisiezender van Paramount Pictures, vorige maand besloot de serie te stoppen na het huidige seizoen.

Na het bekend worden van dit nieuws zijn er meerdere organisaties opgestart om de serie te redden, zijn er tienduizenden dollars gedoneerd en zijn er demonstraties gehouden bij de Paramount Studios in Los Angeles, waarvoor zelfs mensen uit Engeland en Nieuw Zeeland overvlogen om mee te kunnen demonstreren.

De 'anonieme weldoeners' gaven als reden dat Star Trek een belangrijke bron van inspiratie voor ze is. Het zou gaan om bedrijven uit de commerciŰle ruimtevaartsector. "EÚn op de twee ondernemers in de ruimtevaart doet z'n inspiratie op bij Star Trek. En we zijn niet alleen goed in sci-fi kijken op tv, maar ook in het schrijven van cheques... grote cheques! De mensen die dit soort televisieprogramma's uitzenden hebben een verantwoordelijkheid: inspiratie", zo valt in een verklaring te lezen. "Om de serie zomaar te stoppen, alleen vanwege de kijkcijfers, zegt ons heel veel over de manier waarop men bij Paramount denkt."

Het geld zal worden gebruikt om de kansen voor een vijfde seizoen van Enterprise te vergroten. Waaraan het zal worden uitgegeven is nog onduidelijk. Vooralsnog lijkt het vooral te laten zien hoeveel de fans over hebben voor hun serie. De productiekosten van ÚÚn aflevering van Enterprise bedragen ruim 1 miljoen dollar.


Kunnen Captain Archer en zijn crew ook volgend jaar nog missies uitvoeren?