Chello schaft datalimieten weer af

Jeroen (steenz)
h4nz0, XeriuM en BMRS hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuws De harde datalimieten voor de drie duurdere abonnementen van Chello zullen per 1 maart afgeschaft worden. Het gaat hierbij om de abonnementen Light, Classic en Plus. Dat heeft het bedrijf in een verklaring laten weten. De datalimieten voor de twee goedkopere abonnementen, Starter en Easy, zullen verdubbeld worden tot respectievelijk 500 MB en 1 GB per maand.

Vorig jaar kwam de kabelinternet-provider juist in het nieuws door het instellen van harde downloadlimieten. Die limieten zijn nooit officieel door Chello bevestigd, maar woordvoerder Ronald van der Aart geeft nu wel toe dat "ook mensen die incidenteel de datalimiet overschreden werden aangepakt".

Om aan de wensen van de gebruikers tegemoet te komen, worden de limieten nu weer afgeschaft. "We zien dat bijvoorbeeld het downloaden van films steeds populairder wordt. Daarbij horen geen datalimieten", aldus algemeen directeur Diederik Karsten.

Niet helemaal onbeperkt
Toch kunnen abonnees van Chello nu niet helemaal onbeperkt downloaden. Om ervoor te zorgen dat de snelheid voor alle abonnees hoog blijft, "behoudt UPC zich wel het recht voor om binnen de grenzen van de algemene voorwaarden maatregelen te nemen tegen klanten die daadwerkelijk overlast voor medegebruikers veroorzaken".

Er moet dan volgens Van der Aart gedacht worden aan 'een enkel geval'. "Als iemand met tien pc's, vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week aan het downloaden is, dan waarschuwen we wel even. Dan ben je geen privégebruiker meer, maar hebben we het over de grote kopieerfabrieken."