'Donner kleinzielig bezig'

Bart (veekeend)
Icoon politiek binnenland nieuws Het optreden van minister Donner van Justitie in de kwestie rondom de beveiliging van de Kamerleden Wilders en Hirsi Ali stuit op felle kritiek van Tweede-Kamervoorzitter Weisglas. Die vindt de gestuurde brief van de minister niet door de beugel kunnen. Het optreden van Donner noemt Weisglas 'kleinzielig'.

Volgens Weisglas zijn de verwijten van Donner in de brief buiten alle proportie. Zo zegt hij in een vraaggesprek met de Geassocieerde Pers Diensten (GPD): "Ik ben er bijvoorbeeld echt van overtuigd dat Wilders op een cel slaapt. Om deze Kamerleden nu allerlei verwijten te gaan maken. Dat vind ik zo kleinzielig."

Eerder deze week hekelde Wilders al de inhoud van de brief van Donner. Het Onafhankelijk Kamerlid stelde dat de minister in de brief halve waarheden vertelt. Volgens de minister zou Wilders niet in een cel verblijven, dit tot grote ergernis van het Kamerlid. Donner stelde in de brief dat het zoeken van geschikt pand dat aan alle veiligheidseisen voldoet veel tijd kost.