Tekenaar Suske & Wiske ontslagen

Nolius
De stripboeken over Suske & Wiske zullen voortaan door iemand anders getekend moeten worden. De huidige tekenaar, Marc Verhaegen, is ontslagen. Zijn werkwijze paste niet in de visie van de erven van bedenker Willy Vandersteen. Dat heeft dochter Helena Vandersteen vandaag bekend gemaakt.

"Marc Verhaegen is erg getalenteerd en heeft zich een goede tweede opvolger voor Suske en Wiske getoond. Spijtig genoeg kan hij zich niet vinden in het in team werken aan de strip", aldus Helena Vandersteen. De tekenaar zou te veel zelf willen doen. Ook zijn onderwerpkeuze werd niet steeds gewaardeerd. Zo stelde hij vorig jaar voor een album te maken over een joods meisje dat is vergast in concentratiekamp Auschwitz. De familie Vandersteen vond dat geen goed idee voor een kinderstrip.

Verhaegen wordt opgevolgd door twee teams: een teken- en een scenarioteam. De Belg begrijpt zijn vertrek niet. Volgens hem maakte Willy Vandersteen ook verhalen met een boodschap. "Ik vind het vertrek erg voor mijn kinderen. Die waren zo trots dat hun vader Suske en Wiske tekende."