[update] 4 doden bij aanslag Tel Aviv

Timothy (TimmyAsd)
CrazyVorteX had ons via de nieuws-submit te melden:

Een discotheek in het centrum van de Israëlische stad Tel Aviv is vrijdagavond doelwit geweest van een aanslag. Hierbij zijn in ieder geval enkele doden gevallen.

Hoeveel dodelijke slachtoffers er precies bij de explosie zijn gevallen is op dit moment nog onduidelijk. Wel is bekend dat er tientallen mensen gewond zijn geraakt. Het zou gaan om een zelfmoordaanslag, gepleegd in de rij wachtende mensen die de discotheek wilden betreden.

Update 14:30
Zoals nu bekend heeft de 22-jarige Abdallah Badran zichzelf gisteren opgeblazen tussen wachtende discotheekbezoekers. Er zijn tot nu toe vier doden gevallen en er zijn ten minste 65 mensen gewond geraakt, waarvan er nog 50 in het ziekenhuis liggen. De bom ontplofte rond 23:15 lokale tijd.

Het Israëlische leger heeft vooralsnog geen tegenacties ondernomen om de aanslag te wreken; premier Sharon blijft trouw aan het staakt-het-vuren dat op 8 februari is afgeroepen. Het Israëlische leger heeft in verband met de bomaanslag vijf mensen aangehouden, onder wie twee broers van de dader.

De aanslag is scherp veroordeeld door het Palestijnse gezag. Premier Abbas zei eerder dat "De daders berecht zullen worden. Niemand zal de ambities van ons volk saboteren. De plegers van deze aanslag zijn terroristen. Er is een derde partij in de vredesonderhandelingen die deze wil saboteren". Minister-president Qorei sprak: "Iedere aanval tegen Israël is vervloekt en niet toegestaan".