Jongste zonen prinses Margriet gaan trouwen

ChrisJX
De prinsen Pieter-Christiaan en Floris hebben vanmiddag bekend gemaakt beiden in het huwelijksbootje te zullen gaan stappen. Pieter-Christiaan (32) zal eind augustus trouwen met Anita van Eijk. Zijn jongere broer Floris (29) geeft in oktober zijn jawoord aan Aimée Söhngen. De twee broers zijn de jongste zonen van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Hun oudere broers Maurits en Bernhard jr. trouwden eerder al.

Opvallend is dat beide prinsen voor hun huwelijk geen toestemming vragen aan de verenigde vergadering van de Staten-Generaal (de Eerste en Tweede Kamer). Dit betekent dat de twee na hun huwelijk niet meer in aanmerking komen voor troonsopvolging.


Pieter-Christiaan (links) en Floris

De bruiden
Anita van Eijk (35) is geboren in Zwitserland en bracht haar middelbare schooltijd in Singapore en Nederland door. De afgelopen jaren werkte zij in Londen voor Bloomberg, veilinghuis Christie's en JPMorgan. Ze zal zich nu als zelfstandig ondernemer in Nederland vestigen.

Aimée Söhngen (27) is geboren en getogen in Nederland en studeerde bedrijfsrecht in Leiden. Zij heeft prins Floris in haar studententijd leren kennen. Söhngen heeft een baan als projectmanager bij Fortis Bank.