Wilders hekelt brief Donner

Bart (veekeend)
Dymphy en Pim_In_Memoriam hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders hekelt de inhoud van de brief van minister Donner van Justitie aan de Tweede Kamer over de gang van zaken omtrent de persoonlijke beveiliging van hem en Hirsi Ali. Wilders stelt dat de minister in de brief halve waarheden vertelt.

Donner schreef eerder vandaag dat Hirsi Ali met haar bekendmaking van haar slaapplaats zichzelf, Wilders en anderen onnodig in gevaar had gebracht. Volgens de bewindsman was er geen aanleiding om de verblijfplaatsen in de openbaarheid te brengen. Tevens nuanceert Donner het beklag van de twee Kamerleden over hun leefomstandigheden.

Volgens de minister wordt er al maandenlang in nauw overleg met beiden gezocht naar een geschikte en veilige verblijfplaats. Vanwege de gestelde eisen blijkt dit zeer lastig te zijn. Daarnaast zou Hirsi Ali ten tijde van haar verblijf in het buitenland een aangeboden veilig onderkomen in Nederland hebben afgewezen.

Toen de dreigementen aan het adres van Wilders zeer ernstig werden, moest het Kamerlid noodgedwongen tijdelijk op diverse adressen verblijven. Daarna ging hij naar een beschermde locatie, die "uitdrukkelijk door hem geprefereerd" werd, aldus Donner.

Wilders is het daarmee niet eens. Volgens hem werd het verzoek om een normaal beveiligd huis niet ingewilligd. In plaats daarvan kreeg hij de keus tussen een kazerne en Kamp Zeist.