Wellicht mensen in brandende toren Madrid

Gertjan (Kozzmic)
Icoon Buitenlands nieuwsDe politie in de Spaanse hoofdstad Madrid is bezig met een analyse van een video waarop mogelijk twee personen te zien zijn die zich bevonden in de brandende Windsor-toren. De wolkenkrabber brandde afgelopen zondag uit. Op de amateurbeelden die vrijdag op de Spaanse televisie werden vertoond zijn mogelijk twee silhouetten te zien.

De personen zouden zich acht verdiepingen onder de plek waar de brand woedde hebben bevonden. Op het moment dat de beelden werden geschoten was iedereen die zich in het gebouw bevond al geëvacueerd. Ook brandweerlieden waren inmiddels uit de toren gehaald. Mogelijk is de aanwezigheid van de silhouetten een optisch bedrog.

De video werd gemaakt door een zakenman op een afstand van ongeveer tweehonderd meter. De burgemeester van Madrid heeft opgeroepen tot een onderzoek, hoewel er tot nu toe niemand vermist is gemeld. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Aangenomen wordt dat kortsluiting het vuur veroorzaakte, hoewel de eigenaar van de toren de politie opriep de 'dader van deze vreselijke misdaad te vinden'.

Silhouetten in brandende Windsor-toren
Een silhouet is zichtbaar achter een raam


-
Het filmpje (RealMedia)