Roddelsite wil concurrentie aangaan

Rob (R@b)
Op internet is een nieuwe roddelsite opgezet, Zijonline.nl. Volgens de initiatiefnemer van de site, Leo van Rooijen (ex-hoofdredacteur van Story), zal de site gevoed worden met 'nieuws' door journalisten van de zogeheten entertainmentbladen in Nederland (lees: het roddeljournaille). Dit zullen zij in het geheim doen.

Volgens Van Rooijen gaat het om journalisten die niet meer langer willen wachten met de roddel, voordat hun eigen blad uitkomt. ''Zolang ik niet bekend maak om welke journalisten het gaat, verwacht ik ook geen problemen'', zo liet hij aan het ANP weten.

De site moet een uitlaatklep vormen voor journalisten die bezig zijn met een artikel, maar die steeds vaker radio of tv-roddelrubrieken als Shownieuws met de eer zien strijken, nog voordat hun artikel in de schappen ligt.

Zijonline zal dit jaar nog gratis toegankelijk zijn, maar de bedoeling is vanaf volgend jaar geld te vragen voor het lezen van de''roddels in hapklare brokken'', zoals de redactie haar artikelen presenteert. De site wil 16 uur per dag actueel shownieuws brengen, en sneller zijn dan de showbizzrubrieken op radio en televisie.