Klanten hooligansite klagen bij verkeerde

Rob (R@b)
Scheldende en tierende klanten van de website Voetbalrellen.nl hebben een patiënte van het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam via de telefoon lastig gevallen. De woedende klanten van de hooligansite, waar grof geld betaald moet worden om beelden van rellen te kunnen zien, voelden zich in de maling genomen door de site.

Via de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) dachten zij achter het telefoonnummer van de eigenaar van de website te zijn gekomen. De scheldende bellers kregen echter niet de eigenaar van de site, maar een patiënte in het ziekenhuis aan de lijn, die van niets wist.

Het Ikazia-ziekenhuis ondernam gelijk actie en eiste van de beheerder van de site dat die het foute nummer zo snel mogelijk liet verwijderen uit de SIDN-registratie. Daar gaf hij echter geen gehoor aan. Het ziekenhuis veranderde toen het nummer van de patiënte maar.

SIDN en de websitehost van Voetbalrellen, Internet Service Europe, zijn ook niet blij met het valse telefoonnummer. Beide organisaties zeggen dat het onmogelijk is om de gegevens van alle websites te controleren. De provider heeft de website, nadat men gisteren van de commotie hoorde, wel meteen off-line gehaald. Voetbalrellen.nl kan wat hen betreft op zoek naar een nieuwe hoster.