Britse man brengt granaat naar de politie

Jeroen (steenz)
Icoon opmerkelijk nieuws Een Britse man heeft woensdag voor grote opschudding gezorgd door met een artilleriegranaat uit de Tweede Wereldoorlog bij het politiebureau binnen te lopen. De man had de granaat al jaren thuisliggen, maar besloot hem af te geven na het zien van een programma over de Tweede Wereldoorlog op tv. Het politiebureau moest vervolgens twee uur ontruimd worden om de bom onschadelijk te kunnen maken.

Na het zien van het tv-programma stopte de man de granaat in een draagtas, om vervolgens dwars door het centrum van zijn woonplaats naar het politiebureau te lopen. Omdat de politie zich realiseerde dat de granaat nog kon werken werd het politiebureau, dat naast een tankstation ligt, meteen ontruimd en werd de omgeving afgesloten.

Bomexperts van het leger haalden de granaat op en brachten hem enkele kilometers verderop in een leeg veld tot ontploffing. "Omdat een granaat 50 jaar in een huis ligt is die nog niet meteen ongevaarlijk", aldus een woordvoerder van het leger.

Britten die ook granaten thuis hebben liggen zijn opgeroepen om de politie te bellen in plaats van er mee door het dorp te gaan lopen. "Dat is iets wat we sterk afraden", aldus een politiewoordvoerder.