AIVD volgt groep extremistische moslima's

Bart (veekeend)
Icoon Binnenlands nieuws Sinds kort houdt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) een kleine groep extremistische moslima's in de gaten, die mogelijk bezig zijn terroristische activiteiten te ontplooien. Een woordvoerder meldt dat de vrouwen mogelijk net zo gevaarlijk zijn als hun mannelijke 'broeders'.

De moslima's zijn uiterst radicaal in hun opvattingen. Ook zij zijn bereid te sterven voor de islam. Daarover zegt de woordvoerder: Het is een recente ontwikkeling. Steeds meer vrouwen zijn actief in terreurnetwerken. Wij volgen ze, net als de andere potentiële terroristen die bij ons bekend zijn."

Om hoeveel vrouwen het gaat, is niet bekend. De AIVD wil niet meer kwijt dat het vooralsnog het niet meer dan tien moslima's betreft. "Maar je kunt ervan uit gaan dat dat radicaal-islamitische vrouwen zijn, die een gevaar kunnen vormen voor ons land. Anders zouden we ze niet zo scherp in de gaten houden."

Op het internet zijn uiterst radicale meningen te lezen van de Nederlandse moslima's. In chatgroepen, forums en andere websites is onder meer te lezen hoe de moslima's, zichzelf strijdsters noemend, de moord op Theo van Gogh bejubelen. Ook de leden van de Hofstadgroep zijn in hun ogen helden.

De woordvoerder: "We zijn niet voor niets alert en houden er rekening mee dat ook vrouwen in ons land een zelfmoordaanslag willen plegen." Eerder was al bekend dat een groep moslima's plaats heeft genomen in het Hofstadnetwerk. Hun ultieme doel is het afslachten van VVD-Kamerlid Hirsi Ali.