Peijnenburg wint koekoorlog

Sabine (sbientje)
Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

BinnenlandsIn Den Bosch diende vandaag het kort geding tussen koekfabrikant Peijnenburg en Albert Heijn. Sinds 1 januari heeft Peijnenburg de levering van de 600-gramsversie ontbijtkoek stopgezet, omdat deze met fors verlies zou worden verkocht. Hierdoor zou zelfs het voortbestaan van de overbekende ontbijtkoek in gevaar komen.

De ontbijtkoek van 600 gram was één van de toppers in het assortiment van Albert Heijn, een zogenaamde 'hardloper'. Per jaar worden er zo'n miljoen van verkocht. Daarom spande de supermarktketen een kort geding aan, om zo levering af te dwingen.

De rechter oordeelde vandaag dat Peijnenburg de levering aan Albert Heijn niet hoeft te hervatten. In de prijzenoorlog heeft de supermarkt namelijk te weinig rekening gehouden met het belang van de koekfabrikant. Ook werd de klacht van Albert Heijn dat Peijnenburg de levering eenzijdig en op korte termijn had opgezegd verworpen.

Albert Heijn overweegt nu via de mededingingsautoriteit NMa een herziening van het vonnis af te dwingen. Ook brengt de keten een eigen ontbijkoek van 600 gram op de markt.