Hillary Clinton is de populairste Democraat

Jeroen (steenz)
Icoon Buitenlands nieuws Hillary Clinton, vrouw van de Amerikaanse ex-president Bill Clinton, is met afstand gekozen tot de populairste Democratische politieke figuur. Maarliefst 40 procent van de Democraten ziet de huidige senator van de staat New York graag als presidentskandidaat voor de verkiezingen in 2008. Dat blijkt uit een peiling van nieuwszender CNN en krant USA Today die woensdagavond is gepubliceerd.

Bij de Democraten komt senator John Kerry, die afgelopen verkiezingen van George Bush verloor, op een magere tweede plaats met 25 procent van de stemmen. Zijn 'running mate' van afgelopen verkiezingen, John Edwards, werd derde met 17 procent van de stemmen.

De populairste Republikein is Rodulph Giuliani, die burgemeester van New York was ten tijde van de aanslagen van 11 september 2001. Hij kreeg 34 procent van de stemmen. Met 29 procent volgt senator John McCain hem op de voet. De op twee na populairste Republikein is Jeb Bush, de huidige gouverneur van Florida en de broer van president George Bush.


Hillary Clinton en Rudolph Giuliani zijn beide erg populair