Verdonk: 'Geen discriminatie bij moslims'

Bart (veekeend)
Volgens minister Verdonk van Integratie en Vreemdelingenzaken is er geen sprake van discriminatie van moslims op de werkvloer. Althans, bij de overheid komen daar geen signalen van binnen. Dit zei ze tijdens het terrorismedebat deze avond in de Tweede Kamer.

De uitspraak van Verdonk volgde op een vraag uit de Tweede Kamer van de PvdA. Een Kamerlid vroeg welke concrete maatregelen het kabinet gaat nemen om het wij-zij-gevoel weg te nemen. Dit zou zich onder meer uiten in discriminatie op het werk.

Het Landelijk Bureau van Rassendiscriminatie gaf vorige maand nog aan bij Verdonk dat er sprake is van een hoge mate van discriminatie op de werkvloer. Desondanks zegt de minister hier geen concrete informatie over te hebben. Ook via de website van haar, of via haar e-mail.

"Ik hoor vaak genoeg mensen in debatten zeggen dat er gediscrimineerd wordt, maar als ik vraag om voorbeelden dan hoor ik niks meer. Op mijn emailadres, dat duidelijk op mijn site vermeld staat, komen geen berichten binnen." Verdonk zei dat ze graag concrete voorbeelden zou ontvangen zodat ze 'dan kan ingrijpen'. Iedereen zou daarbij mee moeten doen aan het debat.

Tevens is er volgens Verdonk geen sprake 'vervreemding van de moslims'. Desondanks waren met name de linkse partijen ontevreden over de inspanningen van het kabinet om de dialoog te realiseren. "Ik vind dat u denigrerend doet over mijn integratiedebat", aldus een verwijtende Verdonk.