Ook concurrentie voor rechten Champions League

Jeroen (steenz)
Icoon Media nieuws De NOS krijgt waarschijnlijk forse concurrentie voor de uitzendrechten van de wedstrijden uit de Champions League. Tijdens de inschrijvingen voor de biedingprocedure, die vandaag begonnen, gaven namelijk ook Talpa, SBS en RTL Nederland aan geïnteresseerd te zijn. De NOS raakte eind vorig jaar al de uitzendrechten voor de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden kwijt aan Talpa, het mediabedrijf van John de Mol.

De uitzendrechten voor de Champions League werden tot dit jaar altijd verkocht aan de European Broadcast Union, wat een samenwerkingsverband is tussen Europese publieke omroepen. De rechten kwamen daardoor automatisch bij de NOS terecht. Dit jaar worden de rechten apart per land verkocht, waardoor het nog lang niet zeker is waar ze terecht zullen komen.

Een woordvoerder van Talpa heeft al laten weten "zeer geïnteresseerd te zijn" in de rechten. "Wij zullen zorgen dat we voldoen aan alle voorwaarden om een volwaardige partner te zijn in de biedingsprocedure."

SBS heeft via een woordvoerder ook aangegeven geïnteresseerd te zijn. Het bedrijf heeft echter nog geen definitief besluit genomen of het wel of niet meebiedt. RTL heeft ook 'uiteraard' interesse, maar nog geen concrete plannen voor de bieding.