Marihuana slecht voor vaten in hersenen

Rob (R@b)
Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit een onderzoek aan het National Institute on Drug Abuse in het Amerikaanse Baltimore blijkt dat marihuana de bloedvaten in de hersenen aantast. ''Het bloed van mensen die marihuana gebruiken, blijkt sneller door hun hersenbloedvaten te stromen. Ook de 'weerstand' die het bloed in de vaten ondervindt, blijkt hoger'', zo melden de onderzoekers. Een en ander wijst op vernauwing van de bloedvaten, waardoor de gebruikers mogelijk een grotere kans hebben op een beroerte of geheugenverlies.

De wetenschappers maten de snelheid van de bloedstroom in de hersenen van 54 marihuanagebruikers en 18 mensen die de softdrug niet rookten. De gebruikers rookten tussen twee en 350 joints per week.

Volgens de onderzoekers blijkt ook dat het gebruik van marihuana een langdurig effect op de bloedstroom heeft. Want bij mensen die een maand lang geen joint hadden gerookt, bleek de bloedstroom nog steeds versneld. Bij hen die minder dan zeventig joints rookten, werd de conditie van de bloedvaten na een maand niet roken wel iets beter.


Invloed op bloedsnelheid in hersenen