Spiegel reflecteert pessimistisch toekomstbeeld

Human (Homie)
Icoon digital nieuws Tegenwoordig is het mogelijk om gebruik te maken van een spiegel met een pessimistische toekomstvisie. De spiegel toont hoe diegene die ervoor staat eruit ziet over vijf jaar: als een alcholverslaafde met een overgewicht. In Accenture Technology's laboratorium in Sophia Antipolis, Frankrijk, wordt gewerkt aan een flat-screen LCD TV met een aantal camera’s en een krachtige beeldbewerkings-processor.

De spiegel neemt met behulp van de camera’s beeldjes en geeft deze daarna in realtime weer. Dit is dus in principe de functie van een ‘gewone’ spiegel. Daarna gaat de ingebouwde computer aan de slag en modificeert het beeld na een druk op de knop. Er wordt precies en natuurgetrouw beeld gegeven, volgens de makers. Zo wordt bijvoorbeeld het effect van teveel alcohol op je gezicht berekend, zelfs de rimpels.

Het gemodificeerde beeld kan echter niet in realtime worden weergegeven, maar de makers hebben alle vertrouwen in de effectiviteit van de spiegel op de leefstijl van de gebruikers. In de loop van dit jaar zou een prototype klaar zijn. In de toekomst wil men een volledige realtime spiegel gaan maken.


Niemand is veilig voor de spiegel...