Oppas springt bij brand met kind uit dakgoot

Robert (RRRobert)
thomas26 had ons via de nieuws-submit te melden:

In Edegem, een voorstadje van Antwerpen, heeft een babysitter een kindje weten te redden bij een uitslaande woningbrand door met de kleine uit de dakgoot te springen. De brand ontstond gisteravond kort na 23.30 uur, vermoedelijk door een imploderend televisietoestel. De babysitter, een meisje van 16 jaar, was in het huis aanwezig om een oogje in het zeil te houden voor de twee kleine kinderen die daar woonden.

Om de vlammen te ontvluchten zag zij geen andere uitweg dan naar het dak te gaan om te probeerden via de dakgoot het huis te verlaten. Eén van de twee kinderen kon met veel moeite door gealarmeerde politieagenten via het dak van een naastgelegen woning worden gered. Daarbij raakte dit kind wel lichtgewond. De oppas zag geen mogelijkheid meer om zichzelf en het andere kind op dezelfde wijze te redden en besloot met het kind naar beneden te springen. Hierbij raakte de oppas zwaargewond, maar haar verwondingen bleken niet levensbedreigend. Het kind dat ze met haar sprong meenam raakte gelukkig slechts lichtgewond.

De vader van de oppas, die eveneens was gealarmeerd over de brand, ondernam ondertussen ook een reddingspoging door de woning te betreden. Ook hij raakte hierbij lichtgewond. De woning zelf werd zwaar beschadigd.