Canadees zoekt media op en pleegt zelfmoord

Peter (The_Duce)
macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

De terminaal zieke 78-jarige Marcel Tremblay uit Canada heeft vrijdagavond zelfmoord gepleegd, nadat hij de publiciteit had gezocht om zijn zelfdoding aan te kondigen. Op deze manier hoopte hij een nationaal debat los te maken over de hulp bij zelfdoding voor terminaal zieken die dat zelf niet meer kunnen.

Tremblay besloot een eind aan zijn leven te maken nadat hij te horen had gekregen dat hij een dodelijke longaandoening had. Afgelopen vrijdag liet hij de pers weten dan hij een debat wilde ontketenen dat zou leiden tot wijziging van de wet die hulp bij zelfdoding verbiedt. Later op die avond was hij van plan zelfmoord te plegen door een met helium gevulde zak over zijn hoofd trekken. Volgens Tremblay was het hard nodig dat de wet moest worden veranderd voor de terminaal zieken.

Voordat hij zelfmoord zou plegen kwam hij eerst met familieleden en vrienden samen om "levende wake" te houden, een afscheidsdiner. Na afloop wachtten de genodigden voor zijn huis, terwijl hij binnen zijn plan uitvoerde.