De Telegraaf geeft misslag over Donner toe

Gertjan (Kozzmic)
De Telegraaf geeft toe dat het gisteren de plank missloeg met de bewering dat minister Piet Hein Donner zich hoogst persoonlijk bemoeide met de aanklacht tegen Germaine C., de vrouw die afgelopen maandag in Amsterdam tasjesdief Ali el B. doodreed. De krant publiceert vandaag de verklaring dat Donner 'op geen enkele wijze betrokken is geweest bij bij de aanklacht van het Amsterdamse OM tegen mevrouw Germaine C.'.

Tot woede van de minister opende de krant van wakker Nederland gisteren met de kop 'DONNER, WAAROM?'. Volgens de krant was er op het allerhoogste niveau overleg geweest over de aanklacht tegen Germaine C., en stemden Donner en super-procureur-generaal Joan De Wijkerslooth in met de zwaarst mogelijke vervolging: doodslag. De krant zei zich te baseren op een woordvoerder van het parket-generaal. Een boze Donner liet gisteren in een reactie weten juridische stappen tegen De Telegraaf te overwegen. Het is niet duidelijk of dit wordt doorgezet.

De Telegraaf blijft overigens wel bij de bewering dat het College van Procureurs-Generaal betrokken was bij de besluitvorming. Het college stelt echter dat van bemoeienis of toestemming geen sprake is. Wel zou het landelijk Openbaar Ministerie, net als de minister, geïnformeerd zijn over de achtergronden van de zaak.

Donner, waarom?