Nawijn (LPF) spreekt bij Vlaams Belang

Gertjan (Kozzmic)
Icoon politiek binnenland nieuwsTweede-Kamerlid en voormalig minister Hilbrand Nawijn zal eind januari een toespraak houden op een nieuwjaarsbijeenkomst van het Vlaams Belang. De LPF-politicus is uitgenodigd door de partij van Filip Dewinter om te spreken over de situatie in Nederland na de moord op Theo van Gogh.

Nawijn zegt persoonlijk uitgenodigd te zijn door Dewinter, met wie hij onlangs discussieerde tijdens een bijeenkomst op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het feit dat het Vlaams Blok vorig jaar door een Belgische rechter werd veroordeeld door racisme en vervolgens de naam wijzigde in Vlaams Belang legt de ex-minister naast zich neer. "Het Vlaams Belang is geen racistische partij. In Nederland worden ergere dingen gezegd", meent Nawijn. Eerder noemde hij het verbod van het Vlaams Blok al een schandaal.

Nawijn heeft volgens eigen zeggen geen overleg gehad met zijn fractiegenoten over zijn optreden bij het Vlaams Belang. Dat is volgens de politicus niet nodig, omdat hij sinds de zomer een status aparte zou hebben binnen de LPF-Kamerfractie.