Jaarwisseling redelijk rustig verlopen

SunChaser
IcoonDe jaarwisseling is over het algemeen rustig verlopen. Dat melden diverse politiekorpsen in Nederland. Behalve enkele vervelende incidenten, gebeurde er weinig bijzonders. Wel moest de brandweer vaak uitrukken, maar dan ging het meestal om vals alarm of een snel te blussen brandje.

Waar ging het allemaal mis?

Vechten
In Den Haag e.o. kwam de mobiele eenheid in actie toen politieagenten werden bekogeld en gewond raakten. Ook waren er verschillende vechtpartijen te sussen. Er werden 42-arrestaties verricht. In Rotterdam-Rijnmond werd 20 man ingerekend wegens vechten en vernieling. Een 25-jarige Arnhemmer werd in Nijmegen op zijn hoofd geslagen met een bierflesje omdat hij een rotje verkeerd gooide. Op Dirksland op Goeree-Overflakkee was er een grimmige sfeer tussen jongeren. Na diverse vechtpartijen greep de politie in. En in Schagen raakten twee mensen gewond bij een steekpartij in het asielzoekerscentrum. Zeven mensen werden aangehouden.

Auto's
In het Oost-Groningse Oostwold reed een man in op de politie. Hij is gearresteerd. In Delft reed een man in op een groep feestvierders. In Haarlem reed een man de stoep op toen hij vuurwerk wilde ontwijken en bijna een groep mensen aanreed.

Vuurwerk
In Groningen raakten in de J.H. Jansenstraat acht huizen door brand beschadigd. De oorzaak is een verdwaalde vuurpijl. In Nijmegen vonden sommigen het leuk nitraatbommen naar de politie en brandweer te gooien. Een dertienjarige jongen liep brandwonden in zijn gezicht, verbrande haren en een gescheurd trommelvlies op toen iemand vuurwerk uit een een auto gooide en dat in zijn kraag terecht kwam.