Jongens vast voor poging moskee in brand te steken

Rob (R@b)
In Breda zijn deze week twee jongens van 18 en 17 jaar oud aangehouden wegens een poging tot brandstichting van de moskee die gelegen is aan de Archimedesstraat. De twee hebben bekend op 7 november bouwmaterialen in brand hebben gestoken die naast de moskee lagen opgeslagen. Doordat de brand tijdig werd ontdekt was de schade gering.

De twee verdachten staan volgens de politie niet bekend als extreemrechts. Ze zouden tot hun daad zijn gekomen na de moord op Theo van Gogh.

DDoS
Weblog GeenStijl meldt dat één van de twee verdachten onlangs ook al vastzat voor het DDoSsen van onder meer overheidssites. Het zou gaan om de 18-jarige Martijn H., die actief was onder de nick D-Deamon. Hij was nog maar net uit voorarrest voor die zaak vrijgelaten.

Een andere verdachte die vastzat in de DDoS-zaak, de 18-jarige Bredanaar Eric de V., is onlangs ook op vrije voeten gekomen. In een interview met BN/De Stem liet hij vorige week weten onder meer bekend te hebben wel degelijk achter het DDoSsen van GeenStijl te hebben gezeten: ''Ik ontkende het eerst, maar de politie had mijn telefoon getapt.'' Wat zijn rol is geweest in het platleggen van de overheidssites wilde hij niet zeggen. ''Ik zie wel waar justitie mee komt. Ik heb wel het idee dat ze me als voorbeeld gebruiken'', aldus De V., die verder zei dat de zes weken voorarrest hem niet meevielen. Met de poging tot brandstichting van de moskee heeft hij overigens niets van doen.