Data wereldtournee U2 mogelijk uitgelekt

Bart (veekeend)
calvobbes herschreef onderstraand bericht en had het ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuws Op een U2-forum heeft een fan van de Ierse popgroep de mogelijke data voor de komende wereldtournee van U2 gepost. Alhoewel de tour nog niet officieel is bevestigd, lijkt het er wel op dat de meeste data kloppen. Ook Nederland zal door de groep worden aangedaan.

In deze lijst worden eerdere geruchten, dat de Europese tournee in de Amsterdam ArenA op 1 juni zal starten, versterkt. Andere plaatsen en data worden door het geplaatste lijstje eveneens bevestigd.

In oktober postte de Nederlandse U2 fanclub op hun site al het gerucht dat er Nederlandse concerten waren gepland op 1, 3 en 5 juni. Dat komt bijna overeen met de nu opgedoken lijst, waarin melding wordt gemaakt van concerten op 1, 4 en 5 juni.

Niet alleen in Amsterdam zouden er volgens de geruchten concerten worden gegeven, maar ook in de Rotterdamse Kuip. U2 trapte daar in juli 1997 ook al hun Europese tournee af. Daarnaast is er op het forum een gerucht er twee concerten in het Goffertpark in Nijmegen zouden komen. Dit laatste komt vooral omdat concertorganisator Mojo een vergunning heeft voor twee concerten en daarover nogal geheimzinnig wordt gedaan.

Eerder was al officieel bekend gemaakt dat de wereldtournee op 1 maart in Miami zal starten en dat de band in juni naar Europa zal komen. In Europa zal de groep grote openluchtconcerten geven. In de rest van de wereld treden ze op in overdekte zalen.
_
Hoewel de data nog niet bevestigd zijn, kan je het lijstje met optredens hier bekijken.