Uitslagen UEFA Cup (16/12/04)

Otto (okee6)
SubheaderIn de poules A t/m D van de UEFA Cup is de beslissing gevallen. Feyenoord en FC Utrecht kwamen in actie en konden geen potten breken. De Rotterdammers zijn niettemin door naar ronde drie.

Feyenoord kwam in Basel meteen onder vuur te liggen. De Zwitserse ploeg wist in de eerste twintig minuten de bal tweemaal in het doel te krijgen. Grens en scheids constateerden echter buitenspel, het bleef 0-0. Er stond weinig tegenover van Rotterdamse zijde. Op het slechte veld was combinatievoetbal vrijwel onmogelijk.

In de tweede helft kwamen er aan beide kanten kansen. Salomon Kalou kon keeper Zuberbühler niet laten vissen. Aan de andere kant hield Patrick Lodewijks een hard ingeschoten bal tegen. In de daarop volgende aanval kopte Carignano Basel op voorsprong. Patrick Paauwe moest met een blessure het veld verlaten, de jonge Wouter Artz kwam in zijn plaats. De score veranderde echter niet meer. Basel had liever 2-0 gemaakt, dan had het de poulewinst bedongen. Nu werd Feyenoord eerste, voor Schalke 04 en FC Basel.


FC Utrecht kon zich in de eigen Galgenwaard niet revancheren voor de eerdere drie nederlagen in de groepsfase. Het bezoekende Austria Wien werkte niet mee. Het had zelf een zege nodig om zich te kwalifceren, Utrecht was al uitgeschakeld. Binnen het kwartier kon Sionko doorlopen en de 0-1 voor Austria scoren. De stand bleef lang staan. Utrecht speelde niet best.

In de tweede helft kwam Utrecht feller uit de kleedkamer. Met de invallers Samir El Gaaouiri en Rick Kruys werd het gevaarlijker voor het Weense doel. In de 55e minuut scoorde Darl Douglas de gelijkmaker. Daarop zette Utrecht door, Stefaan Tanghe kon een goede mogelijkheid niet verzilveren. In het laatste kwartier scoorde Sigurd Rushfeldt uit een corner de 1-2. Met de zege verzekerde Austria Wien zich van een plek in de derde ronde. Voor FC Utrecht zit het Europees voetbal er nu op. Dnjepropetrovsk en Real Zaragoza gaan wel door.


De uitslagen:
A FC Basel - Feyenoord (1-0)
A Hearts - Ferencváros (0-1)
Geplaatst: Feyenoord, Schalke 04, FC Basel

B Standard Luik - Athletic Bilbao (1-7)
B AC Parma - Besiktas (3-2)
Geplaatst: Athletic Bilbao, Steau Boekarest, AC Parma

C FC Utrecht - Austria Wien (1-2)
C Club Brugge - Real Zaragoza (1-1)
Geplaatst: Dnjepropetrovsk, Real Zaragoza, Austria Wien

D Newcastle United - Sporting Portugal (1-1)
D FC Sochaux - Panionios (1-0)
Geplaatst: Newcastle United, FC Sochaux, Sporting Portugal

Vrijdag wordt om 13.45 uur geloot voor de derde ronde. De poulewinnaars en nummers drie zullen de afvallers uit de Champions League daarbij niet kunnen treffen.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager