Floriade in 2012 in de regio Venlo

Nolius
De wereldlandbouwtentoonstelling Floriade komt in 2012 naar de regio Venlo. De Limburgse stad zal de organisatie op zich nemen. Daarmee is het voor het eerst dat de Floriade buiten de Randstad zal worden gehouden.

De Nederlandse Tuinbouwraad (NRT) had weinig keuze; de andere kandidaatsteden trokken zich onlangs terug. Toch is de raad blij met Venlo. "De Floriade krijgt nu een plek in de 'voortuin van Europa'. Het is een regio met tientallen miljoenen Europeanen in een straal van nog geen 100 kilometer", stelt voorzitter Frissen van de organisatie 'Floriade Regio Venlo 2012'.

Naast Venlo zullen ook de gemeentes Horst aan de Maas, Helden, Venray en Gennep meewerken. Voorzitter H. van Asperen van NTR heeft "het volste vertrouwen in een succesvolle organisatie van de Floriade."

De Floriade 2012 zal de gasten ontvangen op 50 hectare tentoonstellingsterrein. De parkeerterreinen komen daar nog bij. Voor een geslaagde editie van het evenement zijn twee miljoen bezoekers nodig, die ieder 17 euro entree moeten betalen. Regio Venlo en de provincie Limburg leggen gezamelijk 14 miljoen euro op tafel om het evenement te organiseren.