Publiek rouwbeklag prins Bernhard begonnen

Paul (MOSA)
Op Paleis Noordeinde is vanochtend om 9 uur het rouwbeklag voor de vorige week overleden prins Bernhard begonnen. Al om half acht stonden de eerste wachtenden voor de poort. In de tuin van het paleis is een tent neergezet waar belangstellenden het condoleanceregister kunnen tekenen. Daarna kunnen zij binnen de prins de laatste eer bewijzen. Bloemen mogen niet mee naar binnen, die worden buiten op een speciale plaats verzameld.

De gemeente Den Haag laat weten klaar te zijn voor een grote toestroom van mensen. Vervoersmaatschappij HTM heeft extra bussen ingezet vanaf het Centraal Station. Bij het overlijden van prins Claus in 2002 trokken ruim 90.000 mensen langs de baar, bij koningin Juliana waren dat er 50.000. Het publiek kan tot en met donderdagavond 23 uur afscheid nemen van de prins. Aanstaande zaterdag volgt dan de bijzetting in de Nieuwe Kerk in Delft.

Catharina-Amalia
Vandaag is ook de eerste verjaardag van prinses Catharina-Amalia. Vanwege het overlijden van haar overgrootvader zal er echter niet worden gevlagd.

© ANP / Gemeente Den Haag
Infographic: ANP