Wilde achtervolging na inbraak in Hoofddorp

Johan (LWaS)
FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

Een inbraak in Hoofddorp heeft maandagavond en dinsdagochtend geleid tot een spectaculaire achtervolging. Daarbij vielen ook schoten van de politie. Een politiewoordvoerder verklaarde dat er voor zover bekend niemand gewond raakte.

Rond elf uur werd er in Hoofddorp een inbraak gepleegd, surveillerende agenten zagen de auto met de vermoedelijke inbrekers na de misdaad rijden richting de A4. Zij startten een wilde achtervolging met snelheden oplopend tot 170 kilometer per uur.

Tijdens hun vlucht namen de inbrekers een afslag naar een benzinestation. Daar konden ze tankende automobilisten ternauwernood ontwijken. De auto boorde zich daarop in de winkel van het pompstation. Direct daarna zetten de drie inbrekers het op een lopen, waarbij de achtervolgende politiemensen enkele schoten losten.

Een van de drie vluchters zag kans om er vandoor te gaan in een politiewagen. Het voertuig werd beschadigd teruggevonden in Rijsenhout (gemeente Haarlemmermeer). In deze gemeente arresteerde de politie niet veel later een 18-jarige man uit Amsterdam. Hij had bij een woning aangebeld en gevraagd of hij mocht bellen. Aangezien de man drijfnat was, en de vrouw die daar woonde het daarom niet vertrouwde, belde zij de politie.

De twee andere vluchters zijn niet aangehouden, aldus de zegsman van de politie. In de vluchtauto werden enkele gestolen computers gevonden.