Misdruk Beatrix-euro zeer gewild

Rob (R@b)
Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Nederlanse munt van één euro uit 1999 heeft op een postzegel- en muntenveiling in IJsselstein van de MPO 900 maal zijn nominale waarde opgebracht. Honderden verzamelaars boden tegen elkaar op om het euromuntstuk in bezit te krijgen.

Het betrof dan ook niet een gewone euro maar een zéér bijzondere misdruk. De achterkant van de euro is namelijk die van een 50 eurocent stuk. Op een reguliere één euromunt is het portret van koningin Beatrix voor de helft afgebeeld, op een halve euro staat zij helemaal. Op deze euro staat de koningin merkwaardig genoeg dus ook helemaal.

De Koninklijke Nederlandse Munt, die gevraagd werd om een reactie op de misdruk, zegt niet te begrijpen hoe deze heeft kunnen gebeuren.

Misdrukken van euro's komen zo heel af en toe wel eens voor, maar een dergelijke misdruk was tot nu toe onbekend. De meeste misdrukken betreffen munten waarbij de opdruk of de kern iets uit het midden staat. Ook komt wel eens voor dat een euro uit één metaal is geslagen of dat voorkant en achterkant hetzelfde zijn.


Duur eurootje