AIVD: 'Stoppen met solliciteren, graag'

Bart (veekeend)
Icoon opmerkelijk nieuwsDe inlichtingendienst AIVD heeft een vriendelijk doch dringend verzoek de deur uitgedaan om geen open sollicitaties meer te sturen. Sinds de moord op Theo van Gogh wordt de dienst overspoeld met de sollicitaties, terwijl ze er niets aan heeft.

Vooral na de woorden van minister Zalm van Financiën, dat de dienst flink zal worden uitgebreid, deden de open sollicitaties flink doen toenemen. Zalm zei toen dat geld bij terrorismebestrijding geen rol mag spelen.

"Wij raden u aan om nieuwe vacatures bij de AIVD af te wachten in plaats van een open sollicitatie te sturen. Gelieve niet tussentijds te bellen naar ons wervingsbureau", zo is sinds 1 december op de internetpagina van de AIVD te lezen. Een woordvoerder vertelt: "Die open sollicitaties bezorgen ons wel werk, terwijl we er niets mee kunnen. Ze zijn te ongericht, het is rijp en groen door elkaar. Er komen straks heus vacatures. We vragen mensen nog even te wachten."

Voor de laatste online-vacature, die van een eenvoudige operationeel medewerker, kwamen maar liefst 1450 reacties binnen. Dit is een recordaantal. Gemiddeld dingen 300 personen mee naar een vacature.