Uitslagen UEFA Cup (25/11/04)

Otto (okee6)
SubheaderIn de UEFA Cup werd wederom een ronde in de poulefase afgewerkt. Van de Nederlandse clubs waren AZ, SC Heerenveen en FC Utrecht aan bod.

AZ trof in Polen een matig spelend Amica Wronki. Barry van Galen kon naar AZ-stijl al na dertien minuten met een kopstoot de eerste treffer noteren. Aan het eind van de eerste helft sloegen ook Martijn Meerdink en Stein Huysegems nog toe. Aan de drie treffers werd in het tweede bedrijf enkel een tegentreffer uit een dubieuze strafschop toegevoegd. Met de 1-3 winst en de eerdere zege op Auxerre op zak kan AZ nu thuis tegen Glasgow Rangers de volgende ronde reeds veilig stellen.

SC Heerenveen kreeg VfB Stuttgart op bezoek. De Duitsers kwamen om te winnen, veel was daar in het eerste bedrijf niet van te zien. De dikke mist in Heerenveen plaagde de toeschouwers. In de tweede helft groeide Heerenveen keeper Brian Vandenbussche uit tot held. Hij redde op vele inzetten. Halverwege die helft scoorde Ugur Yildirim verrassend 1-0. Die score kon een minuut later worden verdubbeld, maar Yuri Rose schoot voor open doel te slap in. In de slotfase kroop Heerenveen naar de zege. Met drie punten uit twee wedstrijden is de club weer in de race voor de volgende ronde. Het komend treffen met Dinamo Zagreb is cruciaal.

FC Utrecht kreeg in Brugge een handreiking van de scheidsrechter. De Deen Fisker deelde eerst makkelijk geel uit aan Utrecht, maar besloot op slag van rust Ceh van de thuisclub lichtvaardig van het veld te sturen. Daarop was de beer los in Brugge. Het publiek moest in het begin van de tweede helft tot de orde worden geroepen. Na de openingstreffer van Lange stond het publiek echter weer achter de ploeg, dat met tien spelers beter bleef dan Utrecht. Ook in de slotfase konden de Utrechters de weg naar de noodzakelijke winst niet vinden (1-0). Tim Cornelisse kreeg nog rood na een zware overtreding. Met drie nederlagen lijkt FC Utrecht uitgeschakeld.

In poule A met Feyenoord verraste het Schotse Hearts thuisclub FC Basel. Schalke 04 versloeg Ferencváros. Feyenoord staat met vier punten uit twee duels nu tweede. Een gunstig resultaat in de thuiswedstrijd tegen het reeds geplaatste Schalke is voor de Rotterdammers voldoende voor plaatsing.


A Schalke 04 - Ferencváros (2-0)
A FC Basel - Hearts (1-2)

B Steaua Boekarest - Besiktas (2-1)
B Standard Luik - AC Parma (2-1)

C Dnjepropetrovsk - Austria Wien (1-0)
C Club Brugge - FC Utrecht (1-0)

D Dinamo Tbilisi - Sporting Portugal (0-4)
D FC Sochaux - Newcastle United (0-4)

E Lazio Roma - Partizan Belgrado (2-2)
E Villarreal - Middlesbrough (2-0)

F Amica Wronki - AZ (1-3)
F Glasgow Rangers - Grazer AK (3-0)

G SC Heerenveen - VfB Stuttgart (1-0)
G Benfica - Dinamo Zagreb (2-0)

H Zenit St. Petersburg - Sevilla (1-1)
H AEK Athene - Lille (1-2)

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager