Amerikaanse tiener steekt 5 klasgenoten neer

Jorrit (Flem)
Op een highschool in Valparaiso (Indiana) heeft een vijftienjarige jongen woensdag vijf klasgenoten met twee messen, één machete en één met een getand lemmet, neergestoken. Dit gebeurde terwijl de klas naar een Spaanse lesvideo keek. Er zijn geen zwaargewonden gevallen.

Na het gebeuren, dat iets na 8 uur 's ochtends plaatsvond, wilde de jongen het klaslokaal uitrennen. Hij kon echter door leraren worden tegengehouden en werd tegen de grond gewerkt. In totaal moesten acht leerlingen, onder wie de jongen zelf, naar het ziekenhuis gebracht worden. Vijf met snijwonden, de rest met blauwe plekken en andere verwondingen door de worsteling die volgde. Op één na zijn ze inmiddels weer naar huis.

De politie heeft de jongen gearresteerd en wil geen informatie geven over een mogelijk motief. Hij zit in zijn eerste jaar op de school en haalde goede cijfers, aldus een woordvoerder. Op de school van tweeduizend leerlingen zijn geen metaaldetectors, wel wordt de deur waardoor de jongeren binnenkomen in de gaten gehouden, aldus de directeur Michael Benway.