Voetbal: Uitslag Andorra-Nederland

Otto (okee6)
Icoon Sport nieuwsIn het Mini Estadi te Barcelona troffen Andorra en Nederland elkaar in de strijd voor WK kwalificatie. Het Nederlands elftal kwam na een bedenkelijk begin met een 0-3 zege voor de dag.

In de beginfase zocht Oranje naar openingen. Andorra rukte eenmaal brutaal op en wist de bal middels Lima achter doelman Edwin van der Sar te koppen. De aanvaller zou de keeper echter gehinderd hebben volgens arbiter Yefet, waardoor geen voorsprong voor het ministaatje op het scorebord verscheen. Arjen Robben kreeg de eerste mogelijkheid van Oranje, maar hij zag zijn schot net voorlangs gaan. Na twintig minuten kon uit een vrije trap Phillip Cocu geheel vrij inkoppen. Robben nam even na het halve uur alsnog een treffer voor zijn rekening. Vanaf rechts glipte hij naar binnen en schoot strak langs de keeper van Andorra (0-2). Daar zou het voor rust bij blijven. Arbiter Yefet zag nog een handsbal van een Andorese verdediger op de lijn over het hoofd.

Het tweede bedrijf was minder onderhoudend. Een kwartier voor tijd veroverde Nederland de eerste corner van die helft. Niet veel later kon in de combinatie Wesley Sneijder 0-3 maken. Het inbrengen van Pierre van Hooijdonk bracht geen verdere doelpunten met zich mee.

AZ-speler Barry van Galen stond in de basis en speelde 69 minuten mee. Van Galen telt 34 jaar en 227 dagen, hij is daarmee officieel de oudste debutant in Oranje allertijden. Ook Joris Mathijsen van AZ maakte deze interland zijn debuut door in de slotfase in te vallen.

In de kwalificatiegroep met Oranje deed Tsjechië goede zaken door in Macedonië met 0-2 te winnen. Roemenië wist op bezoek in Armenië niet te winnen en lijkt daarmee even concurrent-af te zijn. Nederland heeft nu tien punten uit vier duels. De Roemenen hebben er tien uit vijf, de Tsjechen negen punten uit vier wedstrijden.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager