AIVD-mol werkte bij moslim-lobbygroep

Rob (R@b)
EelCoV had ons via de nieuws-submit te melden:

De AIVD-medewerker die verdacht wordt van het lekken van staatsgeheimen aan de terroristengroep waar ook Mohammed B. deel van uitmaakt, is de oprichter van de Moslim Media Groep (MMG), een Islamitische lobbygroep. Voormalig imam Abdullah Haselhoef was werkzaam als adviseur van de mediagroep.

Het gaat om de Marokkaanse tolk Othman Ben A. uit Nijmegen, van wie ook vermoed wordt dat hij mogelijk een website gebruikte om geheime informatie uit te wisselen of om geheime boodschappen door te geven middels versleutelde foto's. A. wordt verdacht van het lekken van info aan een groep terroristische verdachten in Utrecht en aan leden van de zogenaamde Hofstadgroep.

De Volkskrant schrijft vandaag dat Othman Ben A. na de '11-september'aanslagen in de VS de berichtgeving over moslims in de media 'onvolledig en tendentieus' vond. Hij zocht daarom steun bij Turken, Marokkanen en Nederlanders met een 'islamitische vooruitstrevende achtergrond' om een tegengeluid te laten horen.

Volgens voormalig MMG-secretaris Sjoerd Moenander is Ben A. indertijd uit de groep gestapt omdat hij inmiddels reisagent en directeur van 'de afdeling georganiseerde reizen' was geworden van Chafarinatours, een in Marokko gevestigd reisbureau. Daarom zou hij geen tijd meer hebben gehad voor de MMG. Moenander zegt dat Ben A. geen enkele affiniteit had met moslimextremisme tijdens zijn MMG-periode.

Ben A. werd in september aangehouden en zit nog steeds in voorarrest.