Zuid-Afrikaanse aangevallen door haai

Gertjan (Kozzmic)
dvogel en Moehaha hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Op een strand bij de Zuid-Afrikaanse plaats Kaapstad is maandagochtend een 78-jarige vrouw door een haai aangevallen. Reddingswerkers zoeken nog naar overblijfselen van de ongelukkige bejaarde. Volgens woordvoerder Craig Lambinon is tot nu toe slechts een badmuts teruggevonden.

Meerdere personen zouden ooggetuige zijn geweest van het incident. "De haai kwam omhoog uit het water en viel aan, keerde terug en viel een tweede en derde keer aan. Hij verscheurde haar lichaam in het water en zwom met haar weg", aldus Lambinon. Het slachtoffer Tyna Webb woonde sinds haar man met pensioen ging in de buurt van het strand bij Fish Hoek waar ze aangevallen werd. Volgens een familielid was Webb de afgelopen 17 jaar vrijwel dagelijks in het water te vinden. "Ze was een voortreffelijke zwemmer", verklaarde het familielid.

Volgens deskundigen is de grote witte haai, de mensenhaai, de boosdoener. Een helikopter zou later in de buurt van het strand een zes meter lang exemplaar hebben gespot. Het afgelopen jaar zijn er in de buurt van Kaapstad zeker twee personen aangevallen. Het nationale reddingsinstituut heeft mensen in de wijde omgeving opgeroepen vandaag niet de zee in te gaan.