Voetbal: Oranje selectie tegen Andorra bekend gemaakt

Otto (okee6)
Icoon Sport nieuwsBondscoach Marco van Basten heeft Joris Mathijsen van AZ opgeroepen voor de interland tegen Andorra van aanstaande woensdag. Het is de eerste maal voor de verdediger dat hij bij de selectie zit.

Van Basten koos verder naast de vertrouwde namen ook weer voor de herstelde Arjen Robben, die lange tijd afwezig was, maar momenteel goud waard is voor Chelsea. Mario Melchiot keert ook weer terug. Ook hij maakt een zeer goede periode door in Engeland. Johnny Heitinga werd daar mede slachtoffer van, hij kreeg deze keer geen invitatie. Ook Theo Lucius keert niet terug. Tenslotte besloot de bondscoach om Edwin Zoetebier te laten afvallen, Maarten Stekelenburg, hersteld van zijn knieblessure, is nu weer tweede doelman. De vraag is voor hoe lang, want de basisplaats van Edwin van der Sar bij Fulham staat op de tocht. Van Basten ziet graag dat zijn internationals in de basis staan.


De selectie:

Doel:
Edwin van der Sar (Fulham), Maarten Stekelenburg (Ajax)

Verdediging:
Nigel de Jong (Ajax), Joris Mathijsen (AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Phillip Cocu (PSV), Khalid Boulahrouz (HSV), Mario Melchiot (Birmingham City)

Middenveld:
Mark van Bommel (PSV), Edgar Davids (Internazionale), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Ajax), Denny Landzaat (AZ)

Aanval:
Pierre van Hooijdonk (Fenerbahçe), Romeo Castelen (Feyenoord), Dirk Kuijt (Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Arjen Robben (Chelsea), Roy Makaay (Bayern München)

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager