Explosie bij islamitische school in Eindhoven

Marco (MrSubtle)
Diverse mensen hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een islamitische school aan de Frankrijkstraat in Eindhoven heeft afgelopen nacht omstreeks 03:30 een ontploffing plaatsgevonden. Volgens een woordvoerder van de Politie is de ingang van de school ernstig beschadigd en zijn ruiten van woningen in de omgeving gesneuveld.

De woordvoerder zei dat er geen signalen waren over mogelijke acties tegen islamitische instellingen, maar vermoed wordt dat de explosie moet worden gezien in het licht van de nasleep van de moord op Theo van Gogh.

Een technisch onderzoek naar de tot dusver onbekende oorzaak van de explosie is gaande. Niemand is gewond geraakt door de explosie volgens burgemeester Sakkers van Eindhoven, "Maar de buurt is hier wel vreselijk van geschrokken", liet hij op Radio 1 weten.

Volgens de burgemeester is het niet de eerste keer dat de school het doelwit is van een aanslag. "Eerder werd er al brand gesticht en er is een keer een molotovcocktail naar het gebouw gegooid". Alle islamitische gebouwen in Eindhoven worden sinds vorige week dinsdag extra bewaakt volgens Sakkers. "De politie houdt de gebouwen extra goed in de gaten en buurtbrigadiers hebben de opdracht gekregen extra attent te zijn. En dan kan dit toch gebeuren. Het lijkt wel alsof we voor elk gebouw een politieagent neer moeten zetten".


Beelden van afgelopen nacht. Met dank aan Sophie voor de foto