Invalide in elkaar geslagen om 75 euro

ChrisJX
Hidden had ons via de nieuws-submit te melden:

Officier van justitie Fred Janssens heeft voor de rechtbank van Leeuwarden gevangenisstraffen geëist tegen twee mannen van 21 en 24 jaar die een invalide man in elkaar hebben geslagen. Het duo zou op 23 juli een inwoner van Sumar hebben toegetakeld wegens een schuld die het slachtoffer bij een kennis van de twee had.

De kennis, een toen zestienjarige jongen uit Burgum, vertelde de 21-jarige verdachte dat het slachtoffer een schuld van 300 tot 400 euro bij hem had. In werkelijkheid ging het om 75 euro. De man haalde op zijn beurt echter de 24-jarige erbij, waarna ze verhaal gingen halen bij de man uit Sumar.

Deze liet weten niet over het geld te beschikken, waarna hij de deur wilde sluiten. De oudste verdachte, die in beschonken toestand verkeerde, forceerde echter de deur en wist zo de woning binnen te komen. Vervolgens sloeg hij het slachtoffer met een fietspomp op zijn hoofd en stompte en schopte de man, die als het gevolg van een spierziekte slecht ter been is. De twee verlieten het huis met een breedbeeldtelevisie.

De officier eiste tegen de 24-jarige verdachte een celstraf van twee jaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Tegen zijn jongere kompaan werd achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk geëist. De zaak tegen de inmiddels 17-jarige Burgummer vindt gezien zijn jeugdige leeftijd achter gesloten deuren plaats.