Posset-dildo's gewild in Den Bosch

Rob (R@b)
gammapooka had ons via de nieuws-submit te melden:

De 200 beschilderde dildo's en vibrators die kunstenaar Ralph Posset vannacht overal in de binnenstad van Den Bosch neerzette, hebben gretig aftrek bij het uitgaanspubliek gevonden. Voor de kunstenaar is zijn dildokunstactie een uiting van zijn weerzin tegen de vertutting en vertrutting van Nederland.

Directe aanleiding was een kunstactie op 1 april in de Bossche binnenstad. Die werd toen overspoeld met tuinkabouters van gips die meegenomen mochten worden. Die actie was om aandacht te krijgen voor een tentoonstelling in het museum voor hedendaagse kunst in Den Bosch. ''Als het museum voor hedendaagse kunst zich bezighoudt met kunst uit 1952 dan is het tijd voor actie,'' zo oordeelde de kunstenaar. Ralph Posset noemt zijn dildoproject een actie met een glimlach. ''Een goeie grap is ruw en rauw, schuurt en doet een beetje pijn''.

Het uitgaanspubliek is enthousiast. Een man van middelbare leeftijd die een beschilderde tarzan vindt in de portiek van een homobar zegt: ''Deze komt bij mij in de vitrine tussen het kristal". Ook de 25-jarige Iris uit Den Bosch is blij met haar gevonden exemplaar. Een vriend van Iris kwam zelfs speciaal uit Hillegom naar Den Bosch vannacht om een echte Posset-dildo te bemachtigen: ''Ik vind het wel kunst, het heeft iets geils.''


De 'Plezante Mennekes' van Posset