Paard overleden door grasallergie

Robert (RRRobert)
Scootmobiel en ircle hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsPaard Sven is dood. Normaliter niet zo heel bijzonder nieuws misschien, maar paard Sven leed aan een bijzondere ziekte, zeker voor paarden: hij leed aan een allergie voor gras.

De ruin leefde in de Martini Manege in Thesinge. Een dierenarts heeft het dier afgelopen weekeinde op verzoek van de eigenaar in laten slapen. Als gevolg van zijn ziekte had het dier geen eetlust meer, wat hem zo verzwakte dat er geen andere uitweg meer mogelijk was.

De allergie veroorzaakte bij het edele dier fikse zwellingen in zijn keel. Dit veroorzaakte bij het paard eerder al een ernstige keelontsteking, waarbij de stembanden verlamd raakten. Hierdoor hingen ze als gordijntjes voor zijn luchtpijp, wat de ademhaling weer ernstig belemmerde.

Vorig jaar nog startte de actie 'Geef Sven weer lucht' om geld bijeen te brengen voor een operatie. De operatie werd evenwel afgeblazen, omdat dierenartsen van de Universiteit Utrecht van mening waren dat dit niet meer zou helpen. Met het geld van de actie werden medicijnen gekocht voor Sven, waarmee hij nog een tijd geholpen was.